Je huid doorloopt het hele jaar verschillende fases, beïnvloed door de seizoenen. In de zomer kan je huid glanzen van het zweet, terwijl het in de winter juist trekkerig en droog aanvoelt. Hoe zorg je ervoor dat je huid in elk seizoen straalt? Hier lees je handige tips om je routine aan te passen aan de wisselende omstandigheden, plus een subtiele suggestie voor wie extra hulp zoekt!

Lente: opfrissen en beschermen

De lente is het seizoen van vernieuwing. Net zoals de natuur tot bloei komt, herstelt je huid zich van de droge wintermaanden. Dit is het moment om te exfoliëren. Een milde scrub helpt dode huidcellen verwijderen, waardoor je huid weer fris en stralend oogt.

Gebruik daarna een lichte, hydraterende crème om je huid te voeden. Vergeet ook niet alvast zonnebrandcrème in je routine op te nemen, want de UV-straling neemt al toe in deze maanden.

Wil je na de winter extra ondersteuning voor je huid? Denk eens aan een goede huidbehandeling zoals peeling. Dit helpt je huid nog meer vernieuwen en zorgt voor een frisse start.

Zomer: hydrateren en beschermen tegen de zon

In de zomer is de zon de grootste uitdaging voor je huid. Zelfs als je niet uren in de zon ligt te bakken, wordt je huid blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Een dagelijkse zonnebrandcrème is dan ook een must, zelfs op bewolkte dagen.

Daarnaast kan je huid door de hitte meer talg produceren, wat kan leiden tot een vettere huid en verstoppingen. Kies daarom voor een lichte, olievrije moisturizer om je huid gehydrateerd te houden zonder de poriën te verstoppen. Vergeet niet om voldoende water te drinken om je huid van binnenuit te hydrateren.

Wil je echt een stapje extra zetten in de zomer? Een huidverjongende behandeling zoals microneedling kan wonderen doen om de textuur en de elasticiteit van je huid te verbeteren.

Herfst: herstellen en voeden

De herfst is het seizoen van herstel. Na de warme zomer heeft je huid wat extra verzorging nodig om te herstellen van de zonneschade. Dit is de perfecte tijd om voedende crèmes en serums te gebruiken die rijk zijn aan antioxidanten en vitaminen, zoals vitamine C, om je huid te beschermen en te herstellen.

Een iets rijkere moisturizer kan helpen om je huid voor te bereiden op de koudere maanden. Daarnaast kan je overwegen om een behandeling zoals een lasertherapie te proberen, ideaal om pigmentvlekken en schade van de zomerzon aan te pakken.

Winter: intens hydrateren en beschermen

In de winter krijgt je huid het zwaar te verduren door de kou en droge lucht. Dit zorgt vaak voor een uitgedroogde, geïrriteerde huid. Een intensief hydraterende crème met ingrediënten zoals hyaluronzuur kan je huid de broodnodige vochtboost geven.

Het is ook slim om tijdens deze maanden te kiezen voor een voedende gezichtsolie of een rijke nachtcrème die je huid helpt herstellen terwijl je slaapt. Voor wie echt merkt dat de huid extra verzorging nodig heeft, kan een huidverbeterende behandeling, zoals mesotherapie, helpen om diepere lagen van de huid te hydrateren en versterken.